Leta i den här bloggen

Summa sidvisningar

25 oktober, 2011






"Lycka är att ge sig själv möjligheten att leva i sin fulla potential och att samtidigt ge andra utrymme att finna sin egen"

21 oktober, 2011




Vilken fin dag, solen strålar in genom fönstret och jag öppnar altandörren och inte ett dugg kallt. Jätteskönt.
Åt frukost ganska tidigt och sedan sett på Våra bästa år på tv och lite till =)
Dags att förbereda lunchen....ska försöka äta när man ska.....Frukost, lunch och middag. Har slarvat lite för mycket med tiderna och då blir det att man stoppar i sig fel saker vid fel tider.

Titta vilken fin reborn-docka jag hittade på tradera. Synd att det ska vara så himla dyra. Tre tusen är ju ganska mycket pengar........men jag blir så sugen......Nej nej nej det räcker med de två jag redan köpt (kanske) Titta så söt hon är.....
och här kommer en bild till på en annan docka.......är in och kollar ofta på reborn på tradera så snart trillar jag väl dit för frestelsen igen....hm
Nej nu kanske jag ska ta och baka en amerikansk äppelkaka som finns i rutiga boken. Borde kanske inte men något gott till eftermiddagsfikat lockar mig........

Äppelkakan fixad och den blev god som alltid efter det receptet. Nu är en fjärdedel borta =)

18 oktober, 2011





Tisdag morgon. Tittar ut och det blåser ganska ordentligt. Idag får jag nog tvätta, stryka och städa. Inte så kul men man måste ju....... eller jo det måste jag allt.
Har fixat till farmen lite på FB och får gå in om 6 timmar och skörda lite. Tänk så beroende man kan bli av spel.
Har tänkt sluta många gånger med detta spel men fortsätter i alla fall. Syrran och sambon har slutat och jag borde nog göra det också med tanke på all tid man lägger ner. Har fått lite klagomål av min sambo att jag sitter för mycket vid datorn.........men men han sitter ganska mycket själv vid sin egen. Tycker det är bättre att sitta vid datorn än att sitta vid spisen och röka stup i kvarten.......eller ?

16 oktober, 2011

Söndag kväll och jag är så himla trött.
Har varit i Uppsala och träffat barn o barnbarn och X-et. Fick god mat, lax i ugn med potatis och romsås, det var jättegott. Sedan kaffe med blåbärspaj och vaniljsås.
Nu ska det bli skönt att få krypa ner under täcket. Jag känner mig frusen och trött. Tittar väl lite på tv en liten stund innan jag somnar..................Zzzz

15 oktober, 2011

Rosor



Ibland skulle jag vilja ha allt på samma ställe



Ja nu är det lördag förmiddag och jag sitter här och funderar på hur min dag ska bli...........
Jag har tittat lite på morgontv och ätit frukost med min sambo. Just nu är jag själv med Bilbo och Zorba och då sätter jag mig gärna vid datorn och kopplar av. Har varit inne på FB och fixat till farmen. Farmen tar en massa tid om man ska sköta den så jag vet inte hur länge jag ska ha den kvar. Det är ju kul ibland men det tar en massa tid. Jag brukar spela lite olika spel och sista tiden har det blivit en hel del mahjong och alfapet, betapet med mera.
Det är grått och blåsigt utanför mitt fönster och det ser lite kallt ut......så idag kommer jag nog bara vara inne.
I morgon ska vi till Lövstalöt och hälsa på barn och barnbarn. Det ska bli kul att träffa de små igen. Lovisa har ju fyllt sju så hon kanske vill berätta hur hon har det i första klass. De är så goa och rara mina två små barnbarn och skulle vilja träffa dom lite oftare.

14 oktober, 2011


Jag har flextid.


ÖPPETTIDER
ÖPPNAR dom flesta dar vid 9 eller 10. Då och då så tidigt som 7, men VISSA DAGAR så sent som 11 eller 12. JAG STÄNGER ungefär 17,30 eller 18. Ibland vid l6 men ibland inte förrän 23 eller 24. VISSA DAGAR, eller eftermiddagar, är jag inte här överhuvudtaget, men på sistone har jag varit här nästan jämt, utom när jag är någon annanstans, men jag borde vara här då och då.

PUSS PUSS

Ibland vill man tända massor av ljus

Nu när det mörknar tidigt så är det mysigt att tända litet ljus

Fredag
Solen skiner och det är en jättefin dag.
Undrar vad man ska göra idag.
Jag brukar också titta i sådana där böcker. Jag har ganska många.Men frestelsen är stor och  jag har ganska dålig karaktär  när det bjuds på gofika 

13 oktober, 2011


Dags att sova
GODNATT

SOV GOTT


Idag torsdag. Solen skiner, det blåser och jag tycker det är kallt.........får nog sätta på mig ett par strumpor.
Har sett Våra bästa år på TV och torkat golvet i övre hallen. Marie kommer en stund i eftermiddag. Tror inte det händer så mycket idag egentligen. Får väl försöka göra något vettigt som att ta hand om äpplen och baka en liten kaka. Funderar på vad jag ska ge ett barnbarn som fyllt år. Kanske ska fråga Tomas om han kan köpa något i Solna. Det är så jobbigt för mig att gå i affärer pga mina eländiga ben.....Jag får ont och blir så trött och vill inte gå med käppen. Fy vad det är jobbigt när man inte kan gå som folk .......sånt hade man ju ingen tanke på när man hade friska ben att det kunde bli så här. Allt vore mycket lättare tror jag om man kunde gå ner i vikt. Men jag har väl för dålig karaktär för att sköta den biten. Sitter ju mest hela dan och det är inte bra men vad ska man göra.........vräka i sig en massa värktabletter så man blir groggi det tror jag inte heller är så bra. Ja ja får väl försöka äta lite vettigare och röra på sig så mycket man kan. Nä sluta klaga kärring och gör lite nytta.

Så där smal var jag en gång i tiden men det verkar vara 100 år sedan minst.
Nej skärpning nu Dessi.....sitt inte och gnäll mera utan gör något åt din situation.  Det är ju ditt eget fel och du kan inte skylla på någon annan. Vad gäller nu då?
Jo TA NYA TAG...........jag ska, jag ska, jag ska....
Nuuuuuuuuuuuuuu




Godnatt och sov gott



Hemma hos farmor och farfar i Östansjö

Mammas lilla rara grabb. 

Bengt, jag och en liten Roger
Bäst hålla mamma i handen

12 oktober, 2011



Egen tillverkning...............Keramik är en av mina hobbys........Tyvärr har jag ingen brännugn så det var ett tag sedan nu. Nu har det visst kommit ut med lera som man kan bränna i vanlig ugn, men det blir ju inte samma sak

Det här överkastet köpte jag på tradera som nu finns i gästrummet. Det är likafint i verkligheten som på bilden.
Var helt nytt och kom från Kina.

Stora stenen








Stora stenen ligger på kosidan vid sjön Möckeln........Jag tyckte det var en fin plats att stanna vid när jag cyklade runt sjön i ungdomsdagar.
Här kunde man sitta i lugn och ro när man var glad eller ledsen eller ville bara vara själv en stund.
Stora stenen ser du till höger.

12 okt kl 09.25

Suttit en stund vid datorn..........inne på facebook och kollat runt. Solen skiner så fint ute och det är en fin dag. Men inne tycker jag det är lite kyligt så bäst att sätta på något element ............längtar redan efter våren.
Äntligen fick jag till sidmenyn på höger sida......Har jobbat med den i flera timmar innan jag fattade hur jag skulle göra. Men skam den som ger sig.
Idag har jag inte gjort något vettigt alls, bara tagit det lugnt och ringt några samtal. Visserligen står både tvättmaskin och diskmaskin på och surrar men de sköter sig själva tills det är dags att plocka ur och hänga.
Zorba är så lugn och ligger i min säng och jag ser att hon har bäddat om. Bilbo ligger väl också och kurar någonstans. Sambon ute i skogen för tredje dagen i rad och hoppas få sikte på älg eller annat. Får väl se om det kan bli något idag, men tror inte det för telefonen har inte ringt.
Är så trött och karlavagnen är slut nu så då väntar väl bara sängen
Har spelat betapet ett par gånger men nu orkar jag inte mer spel ikväll

11 oktober, 2011

Blommor









Tisdag 11 okt


Solen skiner och det är en fin dag med lite vind i träden. Min sambo är i skogen och hoppas på att någon älg vill komma i skottläge.

Har inte gjort så mycket idag, sett lite på tv och en stund vid datorn och spelat lite betapet.

Har tagit fram kyckling från frysen för upptining. Men vet inte än vad jag ska göra med den.......Blir nog att krydda och in i ugnen.




09 oktober, 2011

Till salu

POOL till salu, komplett,  men vintertäcket har gått sönder så det måste köpas nytt. Hämtas på plats.


Så här fina var mina rosor i somras och nu har den sista vissnat. Har några fina kvar på baksidan av huset.
Det är söndag och solen skiner och det är en fin höstdag även om det har blivit kallt nu. Så idag åker de gröna tomaterna in och några fina pelargonier.
Ska ta rätt på äpplen och svamp idag och baka något gott.......hade jag tänkt i alla fall =)

08 oktober, 2011

Djurbilder

BILBO

BATMAN


FRITTE

DENNIS

ZORBA

DENNIS

BILBO

ZORBA





bästa vänner

hungriga

Zorba och Fritte tar en liten tupplur

vore ju bra med en liten större säng för tre

aftonbön


Bloggintresserade

Mitt foto
Uppland, Sweden
Är förlovad och sambo. Jag har två söner födda 72 och 76 och jag har två barnbarn. Har hund och katt